Известие

Collapse
No announcement yet.

ПОМОЩ - ПАРНО ПРОБЛЕМ!!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• ПОМОЩ - ПАРНО ПРОБЛЕМ!!!!

ПОМОЩ!!!! Моята 145 1,6 боксер почна много бавно да загрява!!!! А и парното духа горещо чак като вдигне 85 градуса!!! Преди не беше така!!!! С чисто нов термостат съм - смених го защото мислех, че проблема е в него, но след смяната подобрение не забелязва! Отделно не ми затваря клапата за вътрешна циркулация но я затворих ръчно ( с тел) но пак бавно загрява!!!!

Като подам газ се чува балбукане в парното !!!! ???????

Помощ!!!!

А ако може някой да обясни как да стигна до клапата за циркулацията на въздуха - може ли да се стигне без да се сваля половината табло????????

Re: ПОМОЩ - ПАРНО ПРОБЛЕМ!!!!

Първоначално публикувано от emmil77
    А ако може някой да обясни как да стигна до клапата за циркулацията на въздуха - може ли да се стигне без да се сваля половината табло????????
    Точно половината трябва да се свали иначе не можеш и да я помиришеш от вътре.
    значи аз първия път когато стигах до нея свалих цялото табло
    но после почнах да я ремонтирам и само с половината и то не сваляне а отвиване на 6-8 винта и 2 болта
    ама пак е еб.на работата
    иначе за другия ти проблем поясни какво значи бавно да загрява?
    в смисъл бавно да духа топло или бавно стига оптимална температура?
    ако бавно стига оптимална температура си се сетил за термостата и си го оправил, друго аз не мога да се сетя освен разни датчици да не ти показват грешно отчитане на таблото
    а иначе за лошото отопление и висока темп. на двг - разни запушвания по отоплителната система, което май вече не минава без сваляне на цялото табло
    а това за бълбукането направо ме
    146 ti rosso 96г.

Comment

Мерси първо!!!
      Балбукане - с други думи въздух в системата!!!!

При студен двигател го прави почти винаги. Значи ли това че пуска въздух !!!

Бавно заграва и парнота и двигателя а термостата си работи!!!!

Искам да питам - кои маркучи трабва да са топли първи - тези за парното (които отиват в купето ) или тези към дроселовата клапа!!!!

Comment

Ми те боксерите по-бавно си загряват. Ма защо - не знам А тва с бълбукането е от въздух в системата. Иначе антифризът си минава през радиаторчето за парното и без да е отворил термоса, така че почва да духа хладко още като почне да загрява колата.

Ако няма да я ремонтираш клапата, най-лесно се достига отпред през филтъра за климатика. Може да си я застопориш в някакво полуотворено положение.
        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Не искам да съм лош пророк но това бълбукане може да се дължи на пропуск от гарнитурата на цилиндровата глава и като се напълни с въздух радиаторчето няма как да толи парното. Провери като работи колата маркучите за вадата дали са твърди, или развий капачката на казанчето внимателно да освободиш налягането и виж дали се появяват мехурчета ако се появяват почти сигурно е че ще трябва да сменяш гарнитура на главата най малко.
          156 1,8 ТS 99
          Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev
            Не искам да съм лош пророк но това бълбукане може да се дължи на пропуск от гарнитурата на цилиндровата глава и като се напълни с въздух радиаторчето няма как да толи парното. Провери като работи колата маркучите за вадата дали са твърди, или развий капачката на казанчето внимателно да освободиш налягането и виж дали се появяват мехурчета ако се появяват почти сигурно е че ще трябва да сменяш гарнитура на главата най малко.
            Също така кажи и какъв е цвета на антифриза.
            MB W123 240D
            Alfa 146 2.0 TD

Comment

Не е гарнитура на глава защото вече го имах проблема и го оправих защото тогава прегряваше!!!!! сега държи нормални градуси 80 - 90 а и балбукането не е постоянно а предимно като запаля студен и поистинал ДВГ после спира - това ме кара да мисля че диша от някъде а също и че това е проблема със слабото парно!!! Странно е че не губи вода!!!!

Преди си загряваше нормално само че ремонта го направих при НИКИ къдравия в сервиза в Люлин 2 - ГОЛАМА ГРЕШКА !!!!! пича смени термостата ( за хиляди левове!!!!!!) и после каза че проблема не бил в него!!!!!

Comment

Антифриза е син - каква е разликата син , червен? Също антифриза е разреден с много малко вода - това намалявали топлоотдаваемоста на системата!!!!!

Comment

А нормално ли е градуси на вода 60 гр. а парнота да духа хладно!!!???????

Comment

Първоначално публикувано от emmil77
                    А нормално ли е градуси на вода 60 гр. а парнота да духа хладно!!!???????
                    Не,как ти е водната помпа мойта старата беше така загрява нема парно,и накрая в един момент хоп 110 градуса а тва с бълбукането и мойта старата/145 1.6 боксер/ го имаше и нямах проблем,беше с чисто нова охладителна система,сменени 2 радиатора,водна помпа,термостат,и пак бълбукаше А помпата можеш да я хванеш лесно,палиш колата и почваш да и даваш газ ма отпред,и гледш дали в казанчето се качва с яко налягане вода по маркуча който излиза от дроселовата клапа ако не излиза си за помпа Но я следи дълго време докато загрее,защото на мойта спираше помпата някъде около 80 градуса и оттам до 110 за секунди
                    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Водната помпа е сменена преди 4 месеца - оригиналната беше пластмасова и се беше спукала - смених я с нова метална !!!
                      Не трябва да е от помпата защото иначе нямаше да охлажда добре???
                      ?????????????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????????????

Comment

боксерите по принцип бавно си загряват, и доста трябва да вдигнат температурата за да духат топло, особенно зимата. моита си балбука като давам гас, няма въздух в системата и си бълбука, и така вече втора зима без да имам проблеми с колата. така че..... това е положението
                        НАЙ-БЪРЗИЯТ ПЪТ ДО ВКЪЩИ ->146-BOXER 1.6

Comment

Working...
                        X